in

25 de cărți interesante despre schimbările climatice de citit în 2024

2023 a fost cel mai cald an înregistrat vreodată, supraîncărcat de revenirea fenomenului El Niño, un fenomen meteorologic care a dus la creșterea temperaturilor în întreaga lume și care este așteptat să dureze până în 2024.

Așa cum era de așteptat, tendința a continuat și în primele luni ale noului an, februarie 2024 devenind cea mai recentă lună în care s-au înregistrat recorduri, cu temperaturi cu 1,77C peste o estimare a mediei lunii februarie pentru perioada 1850-1900.

Serviciul meteorologic Copernicus al UE a confirmat recent că, începând din ianuarie 2024, pragul critic de încălzire globală de 1,5C stabilit în Acordul de la Paris a fost depășit pe o perioadă de douăsprezece luni pentru prima dată în istorie, temperaturile globale fiind cu 1,52C peste valoarea de referință din secolul al XIX-lea.

Deși acest lucru nu semnalează o depășire permanentă a limitei, despre care oamenii de știință spun că se măsoară pe parcursul a zeci de ani, acesta transmite un avertisment clar omenirii că ne apropiem de un prag critic mult mai repede decât ne așteptam.

Cărțile sunt unele dintre cele mai bune instrumente pentru a desluși aceste informații dificile și pentru a face știința climei accesibilă tuturor. Acestea oferă o platformă pentru ca experții să își împărtășească cunoștințele, permițând cititorilor să dezvolte o înțelegere completă a stării actuale a mediului și a nevoii urgente de acțiune colectivă.

Earth.org a pregătit astfel o listă de 25 de cărți, pe care toată lumea ar trebui să le citească pentru a înțelege fenomenul schimbărilor climatice mai bine. Apasă aici pentru a accesa lista completă.

Credit foto: Earth.org

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

6 din 10 români, dispuși să achiziționeze un telefon recondiționat

21 martie, Ziua Internațională a Pădurilor