in

De ce sunt acum capacele atașate de sticlele de plastic?

Sursă: Food Safety Networks

Miercuri intră oficial în vigoare în UE o nouă cerință privind designul obligatoriu pentru capacele de plastic. Dar ce stă la baza acestei măsuri?

Deschiderea unei sticle de Coca-Cola rece într-o zi toridă este una dintre marile plăceri ale vieții, dar de acum înainte va fi o experiență diferită. Asta pentru că sticlele de plastic din Europa se schimbă ca urmare a noilor norme UE.

Este posibil să fi întâlnit deja noile capace de plastic care sunt atașate de sticlă. Dacă nu, o veți face în curând, deoarece acestea sunt obligatorii începând de miercurea aceasta în întreaga Uniune.

Iată de ce se întâmplă acest lucru și ce cred oamenii despre noul design.

Ce cred consumatorii despre noile capace ale sticlelor?

Coca-Cola și alte mari companii producătoare de băuturi nu au fost întotdeauna atât de deschise la schimbarea designului sticlelor lor.

Atunci când UE a anunțat pentru prima dată, în 2018, normele care impuneau schimbarea, acestea au ripostat, susținând că aceasta va duce la o creștere a cantității de plastic și va fi costisitoare pentru producători.

Acum, după implementarea pe întregul continent, unii consumatori sunt, de asemenea, nemulțumiți de noul design. Aceștia s-au plâns pe rețelele de socializare că dopul îi lovește în față în timp ce beau și face băuturile mai greu de turnat.

De ce este atașat capacul la sticla mea de plastic?

Până la 3 iulie, toate statele UE trebuie să elimine treptat capacele detașabile pentru sticlele de plastic de până la trei litri. Această măsură face parte dintr-o directivă a UE anunțată în 2018 care vizează reducerea deșeurilor de plastic de unică folosință.

Capacele detașabile au fost interzise ca parte a unui plan mai amplu de combatere a deșeurilor de plastic în Europa.

Blocul comunitar afirmă că acestea sunt unul dintre cele mai răspândite produse din plastic de unică folosință pe plaje. În prezent, cantități mari nu sunt reciclate și ajung în oceanele noastre. Cercetătorii estimează că producția și incinerarea plasticului au pompat în atmosferă mai mult de 850 de milioane de tone de gaze cu efect de seră în 2019.

Noile capace de plastic sunt doar una dintr-o serie de măsuri luate de UE.

Ambalajele pentru fructele și legumele proaspete, articolele de toaletă pentru hoteluri vor fi în curând interzise în temeiul legislației convenite în martie.

Credit foto:

Articolul integral poate fi citit pe pagina Euronews.

CE CREDETI?

233 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

29 iunie – Ziua Dunării

Miezul Pământului a încetinit și se mișcă în sens invers