in

World Vision România: tabere la munte pentru adolescenți din mediul rural

Sursă: Worldpackers

Aproape jumătate dintre adolescenții din mediul rural afirmă că nu au fost niciodată într-o tabară de vară la munte și patru din zece spun că n-au făcut niciodată o drumeție pe munte. Mai mult decât atât, peste o treime dintre respondenți nu au fost nici în concediu cu familia la munte sau la mare. Acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat de Fundația Word Vision România printre adolescenții de la sate, pentru a afla dacă aceștia au parte de experiențe ori de un timp liber de calitate petrecut în vacanța de vară.

Cifrele ne arată însă o realitatea tristă: mulți dintre copiii din mediul rural nu au ieșit niciodată din satul lor, iar adolescenții se simt singuri vară, de multe ori preocuparea lor fiind îngrijirea gospodăriei. Un sfert dintre respondenți au spus că se simt singuri sau se plictisesc în vacanța de vară. Dintre adolescenții care au fost totuși într-o tabără de vară, 64% spun că au mers în taberele organizate prin intermediul Fundației World Vision România, iar 23% au mers în tabără cu școala.

Astfel, World Vision lansează campania de strângere de fonduri „Muntele te surprinde. La fel și viața de după liceu” și vrea să ducă 1000 de adolescenți din rural în tabere și drumeții pe munte. Oricine vrea să dăruiască experiența unei tabere la munte unui adolescent din mediul rural o poate face online, într-un minut, aici: https://bit.ly/3rDuluI sau prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA (4 euro/ lună).

Taberele de vară sunt organizate în cadrul programului „Vreau în clasa a 9-a”, program pentru liceeni care a fost implementat încă din 2008 ca răspuns la o nevoie acută a adolescenților din mediul rural: aceea de a-și continua studiile la liceu. Unul dintre beneficiile oferite elevilor din cadrul programului este posibilitatea de a participa la o tabără de vară anuală, desfășurată într-o locație montană, în perioada iulie-septembrie. Taberele au un istoric de peste 14 ani si reprezinta una dintre activitățile majore de la nivelul programului ce aduce împreună sute de elevi de liceu din mediul rural, prin activități recreative și de învățare prin joc. 

Citește articolul integral pe pagina România Pozitivă.

Credit foto: Worldpackers

CE CREDETI?

478 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Cum încurajează Parisul mersul pe jos și cu bicicleta

Reciclează echipamente electrice și electronice defecte