in

Inițiativă de împădurire în județul Prahova

Sursă: Clean Air Task Force

Oxygen, agenție independentă de comunicare, continuă acțiunile de împădurire în județul Prahova, în apropierea platoului Slon, într-o zonă puternic afectată de furtuni și adaugă pădurii Oxygen încă 1.000 de copaci. Astfel, pădurea Oxygen s-a mărit și a ajuns la 6.000 de copaci, scrie România Pozitivă.

Inițiativa Oxygen de combatere a schimbărilor climatice și de reducere a propriei amprente de carbon este un angajament permanent pentru agenție. Plantarea din zona Vălenii de Munte a fost realizată în parteneriat cu Asociația CSR Nest și cu sprijinul Districtului Silvic II Cerașu și al Cantonului Silvic 7 Căprioru.

Cea mai recentă acțiune de plantare a celor 1.000 de molizi a avut loc pe o suprafață de 2 hectare care a necesitat intervenții de regenerare forestieră. Molizii, care fac parte din familia coniferelor, sunt o specie ușor de întreținut, care necesită condiții medii pentru a crește rapid și a li se dezvolta o coroană dreaptă și bogată. Pădurile de molid au rol în fixarea solului și în prevenirea alunecărilor de teren.

Oxygen a demarat acțiunile de împădurire în anul 2022, când, în parteneriat cu Asociația CSR Nest, a plantat Pădurea Oxygen, pe o suprafață de un hectar, tot în județul Prahova. În 2023, agenția a plantat o perdea forestieră pe o suprafață de 1.500 m liniari.

Credit foto: Clean Air Task Force

CE CREDETI?

384 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Reciclează echipamente electrice și electronice defecte

17 mio. de insecte zboară în fiecare an printr-o trecătoare din Pirinei