in ,

6 din 10 români, dispuși să achiziționeze un telefon recondiționat

Recommerce©, lider european în comerțul cu dispozitive high-tech second-hand și recondiționate, prezintă rezultatele celei de-a treia ediții a barometrului său anual „Piața Telefoniei Mobile Second-Hand”, realizat de KANTAR în peste 12 țări europene, inclusiv în România.

Într-un moment în care piața de recondiționare câștigă tot mai multă popularitate, cu peste 309 milioane de smartphone-uri recondiționate vândute la nivel mondial în 2023 conform IDC, Recommerce© expune rezultatele pieței de second-hand și obiceiurile consumatorilor din România, precum și principalele tendințe care se preconizează în acest sector.

Românii se numără printre europenii cei mai dornici să cumpere un smartphone recondiționat — dorință determinată în principal de nevoia de a economisi eficient.

În 2023, 3% dintre români au achiziționat un dispozitiv recondiționat. Piața smartphone-urilor recondiționate este în creștere la nivel local, cu peste 60% dintre români exprimându-și interesul de a cumpăra un dispozitiv recondiționat.

Prețul este factorul determinant în decizia de a achiziționa un smartphone recondiționat pentru 70% dintre consumatorii români, cu 2% mai mulți față de anul 2022.

Citește articolul integral.

Credit foto: Which.co.uk

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Europa domină topul celor mai sustenabile plaje din lume

25 de cărți interesante despre schimbările climatice de citit în 2024