in

21 martie, Ziua Internațională a Pădurilor

C6E6JC Rambouillet Forest

Pădurile sunt plămânii planetei noastre. Pentru a crește gradul de conștientizare a importanței lor, în 21 martie este sărbătorită Ziua internațională a pădurilor. În acest an, accentul este pus pe inovațiile care ne permit să monitorizăm pădurile și să le conservăm.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat ziua de 21 martie drept Ziua internațională a pădurilor în 2012. În mod simbolic, începutul primăverii ar trebui să ne amintească de importanța lor multiplă.

Pădurile acoperă o treime din masa terestră. Ele sunt cele mai diverse din punct de vedere biologic și unul dintre cele mai complexe ecosisteme de pe uscat, găzduind peste 80% din speciile de animale, plante și insecte terestre.

Conservarea și gestionarea durabilă a pădurilor se numără printre cele mai bune modalități de a proteja natura și sănătatea umană. Pădurile joacă un rol esențial în combaterea schimbărilor climatice.

Din păcate, defrișările și degradarea la nivel mondial le amenință supraviețuirea. Prin urmare, tema Zilei pădurilor din acest an este „Păduri și inovații: Noi soluții pentru o lume mai bună”, subliniind rolul tehnologiei și al inovațiilor în conservarea ecosistemelor forestiere.

Este, de asemenea, un apel la acțiune pentru a valorifica inovațiile tehnologice în vederea abordării riscurilor tot mai mari de despădurire, degradare a habitatelor și schimbărilor climatice. Inovațiile ne pot ajuta să restaurăm, să protejăm, să gestionăm și să utilizăm în mod durabil pădurile noastre.

Citește articolul integral pe Balkan Green News.

Credit foto: Nature

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

25 de cărți interesante despre schimbările climatice de citit în 2024

JCI București anunță că plantează 5.000 de copaci în România