in

2,5 tone de deşeuri au fost colectate de pe un afluent al Mureşului

O cantitate de 2,5 tone de sticle de plastic şi alte deşeuri a fost adunată din Valea Galda, afluent al Mureşului din judeţul Alba, în doar trei zile, informează Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), într-o postare publicată, marţi, pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

„2,5 tone echivalentul a 5 camionete cu PET-uri (câte 500 kg/camionetă) s-au strâns timp de trei zile din Valea Galda, afluentul de dreapta al Mureşului din judeţul Alba. Acţiunea s-a finalizat astăzi în jurul orei 12:30. Un obstacol de PET-uri şi alte deşeuri a fost deja îndepărtat zilele trecute din Valea Galda (judeţul Alba) de către echipele noastre de la Apele Române Mureş – Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, în colaborare cu Primăria Sântimbru.”

Este vorba despre o adevărată „avalanşă” de PET-uri şi crengi aduse de apă care a putut fi oprită numai cu ajutorul unui tractor cu remorcă, al unui încărcător frontal şi al unui buldoexcavator.

„Dar oricâte deşeuri am strânge, râurile şi lacurile vor rămâne în continuare încărcate dacă nu vom înceta să mai aruncăm gunoaiele în natură, abandonându-le cu nepăsare. Depozitarea deşeurilor în locuri neamenajate se sancţionează contravenţional conform Legii Apelor”, adaugă sursa citată.

Amenzile pot fi de la 10.000 – 15.000 lei şi pot ajunge până la 35.000 lei pentru persoane fizice.

Pentru mai multe informații, puteți accesa articolul integral pe pagina Mediafax.

Credit foto: Apele Române

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Regele pădurii: Fagul polonez este arborele anului 2024

50% dintre români au aderat la Sistemul de Garanție – Returnare