in

Ziua mondială a albinelor 2024

Albinele și alți polenizatori, cum ar fi fluturii, liliecii și păsările colibri, sunt din ce în ce mai amenințați din cauza activităților umane. Polenizarea este vitală pentru supraviețuirea ecosistemelor, Aproape 90% din speciile de plante sălbatice cu flori și peste 75% din culturile alimentare depind de polenizarea animală, conform revistei Earth.

De asemenea, polenizatorii sunt esențiali pentru securitatea alimentară și conservarea biodiversității. Pentru a sublinia importanța lor, ONU a desemnat data de 20 mai drept Ziua mondială a albinelor. Scopul este de a consolida măsurile de protecție a polenizatorilor, abordând astfel problemele legate de aprovizionarea cu alimente la nivel mondial și reducând foametea, în special în țările în curs de dezvoltare.

Implicarea tinerilor

Ziua Mondială a Albinelor 2024 se concentrează pe tema „Bee engaged with Youth”, subliniind implicarea tinerilor în apicultură și în conservarea polenizatorilor. Campania din acest an urmărește să sensibilizeze tinerii cu privire la rolul esențial al polenizatorilor în agricultură, echilibrul ecologic și biodiversitate.

Implicarea tinerilor în activități de apicultură, inițiative educaționale și acțiuni de promovare poate inspira viitorii lideri în domeniul mediului și le poate da posibilitatea de a avea un impact pozitiv.

Articolul integral poate fi accesat la acest link.

Credit foto: Faith in Nature


CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Deșeurile de cafea, transformate în materiale de construcție

Bizonii reintroduși în România pot contribui la eliminarea carbonului