in

JCI București anunță că plantează 5.000 de copaci în România

Junior Chamber Internațional România (JCI București) anunță că plantează 5.000 de copaci în România.

Iubitorii de natură sunt invitați într-un număr cât mai mare la o acțiune care implică mișcare, socializare și plantare, o faptă bună. Sâmbătă, pe 23 martie, în Parcul Natural Comana, județul Giurgiu, 5.000 de puieți de stejar vor fi plantați pentru un viitor mai verde, pentru a ajuta protecția și refacerea pădurii. Plantarea se va face în echipe.

Pădurile oferă servicii de mediu esențiale pentru viața noastră pe pământ: produc oxigen, captează dioxidul de carbon din atmosferă, adăpostesc 80% din biodiversitate, reglează regimul hidrologic și climatul local, atenuează efectele fenomelor naturale extreme etc. Pentru a susține dezvoltarea durabilă a societății, având în vedere situația actuală, este absolut necesară creșterea nivelului de împădurire.

Evenimentul de plantare face parte din proiectul de reîmpădurire națională, iar stejarii plantați se vor integra în pădurea Parcului Natural Comana, județul Giurgiu, ocrotită prin lege. Stejarii plantați în alte ediții au fost doar începutul, având disponibile încă 5 hectare pentru a reconstitui o parte din pădurea seculară a parcului. Acest proiect promovează și crește nivelul responsabilității ecologice și asigură monitorizarea zonelor printr-un program de învățare și dezvoltare pe termen lung.

Junior Chamber Internațional România a fost întemeiată în 2003-2004 și numără în prezent 11 organizații locale. Cu peste 250 de membri activi la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități. JCI România este membră cu drepturi depline a organizației Junior Chamber Internațional.

Articolul integral poate fi accesat pe pagina Green Report.

Credit foto: Agro TV

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

21 martie, Ziua Internațională a Pădurilor

Evenimentul Ora Pământului 2024