in

Europa domină topul celor mai sustenabile plaje din lume

Mai mult de jumătate dintre utilizatorii Tripadvisor spun că pentru ei este important să ajute mediul înconjurător, iar sustenabilitatea contează din ce în ce mai mult în alegerea călătorilor în ceea ce privește destinația.

Când vine vorba de plaje, acest lucru înseamnă ape limpezi, nisip curat și inițiative ecologice.

În fiecare an, Tripadvisor publică un clasament al celor mai bune plaje din lume, iar destinațiile europene ocupă primele locuri în 2024. Pentru prima dată, clasamentul din acest an include, de asemenea, o categorie pentru cele mai sustenabile plaje.

Compania BeCause, specializată în sustenabilitate în domeniul călătoriilor, a furnizat date de la plajele cărora li s-a acordat prestigiosul Steag Albastru – care le marchează ca fiind curate și sigure – între mai 2023 și aprilie 2024. Aceste date au fost combinate cu recenzii pozitive care au făcut referire la termeni precum „ecologic”, „ecoturism” și „apă curată” pe o perioadă de 12 luni.

Șapte dintre primele 10 cele mai durabile plaje au fost situate în Europa, în Marea Britanie, Grecia, Cipru, Malta și Spania.

În afara Europei, Plaja Radhanagar din India, Plaja Corniche din Emiratele Arabe Unite și Plaja Camp’s Bay din Africa de Sud au intrat, de asemenea, în topul Tripadvisor al celor mai sustenabile 10 plaje.

Pentru a citi mai multe despre acest clasament, puteți accesa articolul integral pe site-ul Euronews.

Credit foto: Euronews.

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

UE ia măsuri drastice împotriva practicilor de „greenwashing”

6 din 10 români, dispuși să achiziționeze un telefon recondiționat