in

3000 de soiuri de tomate la Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău

Știați că cercetătorii de la Buzău au în portofoliul Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale trei mii de soiuri de tomate?

Multe dintre acestea sunt dispărute din cultura locală, altele sunt creaţii noi în premieră naţională şi internaţională, și, nu în ultimul rând, unele soiuri sunt deosebit de importate pentru siguranţa alimentară a României.

La Buzău, există un tezaur genetic pe care specialiştii încearcă să îl păstreze pentru generaţiile viitoare.

Prin metode specifice, analize de laborator şi ore în şir petrecute pe teren, cercetătorii BRGV au reuşit să pună la adăpost peste 3.000 de soiuri de tomate, o adevărată comoară pentru economia şi agricultura naţională.

Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice şi medicinale (BRGV) Buzău este o instituţie publică de cercetare, aflată sub coordonarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Aceasta are ca obiect principal de activitate explorarea, inventarierea, colectarea, cercetarea-dezvoltarea şi conservarea resurselor fitogenetice.

Credit foto: Banca de Resurse Genetice Vegetale

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de Marilena Ion

Pisică sălbatică în Retezat

12 lucruri de știut despre Sistemul de Returnare-Garanție