in

Cipru – cea mai bună calitate a apei pentru scăldat din UE

Sursă foto: Agenția Europeană de Mediu

Cipru are cea mai bună calitate a apei pentru scăldat, 97,6 % din siturile sale fiind clasificate ca fiind excelente în 2023, potrivit unui nou raport al Agenției Europene de Mediu (AEM).

Raportul, care a evaluat aproape 22.081 de ape pentru scăldat din întreaga UE, a arătat că 85% din toate locațiile au fost clasificate ca fiind excelente, în timp ce 96% au îndeplinit standardele minime impuse de Directiva privind apele pentru scăldat.

În general, apele de coastă au avut o calitate mai bună decât apele interioare, subliniind eficacitatea măsurilor stricte de monitorizare și gestionare.

Austria, Croația și Grecia s-au alăturat Ciprului în fruntea clasamentului, fiecare dintre acestea raportând că cel puțin 95% din apele lor de îmbăiere sunt excelente. În plus, în Austria, Belgia, Bulgaria, Malta, Luxemburg și România, toate apele pentru scăldat evaluate au îndeplinit cel puțin standardul minim de calitate suficientă în 2023. La capătul clasamentului se situează Polonia și Albania.

În ciuda standardelor ridicate, raportul a evidențiat provocările actuale în materie de poluare. Apele urbane reziduale și scurgerile agricole continuă să aibă un impact asupra calității apei, iar schimbările climatice și creșterea numărului de precipitații abundente reprezintă riscuri suplimentare prin creșterea poluării cauzate de scurgerile de apă.

Articolul integral poate fi accesat pe pagina Philenews.

Credit foto: AEM

CE CREDETI?

461 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Traversăm prin verde, o întâlnire cu albine și bondari pe malul Dâmboviței

INS – Fondul forestier a crescut cu peste 2000 ha în 2023