in

Locuri abandonate recuperate de către natură

Cinci locuri spectaculoase în care plantele sfidează habitatele umane.

După cum știe orice grădinar, natura nu are nevoie de prea mult spațiu pentru a se dezvolta – dacă îi dai un centimetru, îți ia o milă! Frustrant, da, dar și un indiciu despre cât de dinamic poate fi mediul nostru înconjurător, dacă i se dă o jumătate de șansă. Iată câteva exemple impresionante în care natura își recuperează locul în lumea noastră – cu rezultate uimitoare.

Spreepark, Germania
Un parc de distracții abandonat ar putea părea un decor mai potrivit pentru o poveste de groază decât pentru un paradis ecologic din secolul XXI, dar la Spreepark din Berlin, Germania, natura este cea care deschide calea. Acesta a fost închis în 2001, iar flora locală s-a pus repede pe treabă.

Vallone dei Mulini, Italia
Chiar în mijlocul agitatului oraș de coastă Sorrento se află un defileu adânc și îngust, cunoscut sub numele de Vallone dei Mulini, #Valley of the Mills12, numit astfel după morile de făină și de fierăstrău care funcționau cândva în interiorul crăpăturii stâncoase. Atunci când Piazzo Tasso a fost construită în 1866, crevasa a fost închisă de mare, iar umiditatea din interiorul defileului a crescut brusc. Ultima moară s-a închis la începutul secolului al XX-lea, dar umiditatea ridicată a încurajat un microclimat perfect pentru creșterea plantelor.

Articolul integral poate fi accesat la următorul link.

Vallone dei Mulini, Italia. Credit foto: BBC Earth/Getty Images.

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Slovenia, cea mai sustenabilă țară din Europa, în 20 de imagini

Râul Vjosa din Albania, declarat oficial primul parc național fluvial sălbatic din Europa