in

Balcoanele solare sunt în plină dezvoltare în Germania

Acest nou val de producători de energie solară nu se limitează doar la furnizarea de energie electrică ieftină, ci participă și la tranziția energetică.

În Germania au fost instalate peste 400.000 de sisteme solare plug-in, cele mai multe dintre ele ocupând un loc perfect pe balcoanele oamenilor.

Noile date arată că cel puțin 50.000 de dispozitive fotovoltaice au fost adăugate numai în primul trimestru aBalcoanele solare sunt în plină dezvoltare în Germanial anului 2024. Un boom născut din „cultura solară foarte puternică” a Germaniei, în cuvintele unui expert.

„Noi le vedem ca pe un subgrup al energiei solare amplasate pe acoperișuri, dar și ca pe ceva diferit”, spune el pentru Euronews Green. „Practic, le vedem ca pe o tendință de a folosi toate infrastructurile artificiale posibile pentru generarea de energie solară”.

Balcoanele solare sunt o piesă a tranziției energetice mai ample din Europa, explică Jan Osenberg, consilier politic la asociația SolarPower Europe.

Șine de cale ferată, autostrăzi, parcări, acoperișuri de mașini, cimitire și fațade de clădiri… lista structurilor care primesc o transformare solară poate continua la nesfârșit.

Principalul lucru care diferențiază balcoanele solare de cele de pe acoperișuri este faptul că sunt sisteme mult mai mici. În esență, tehnica constă în unul sau două panouri conectate la o priză electrică.

Acestea produc doar aproximativ 10% din energia sistemelor de pe acoperișurile rezidențiale, spune Osenberg.

Ca un calcul aproximativ, el estimează că Germania are aproximativ 200 MW de energie solară de balcon instalată, în comparație cu 16 GW de capacitate din sectorul acoperișurilor rezidențiale.

Poți citi articolul integral pe pagina Euronews.

Credit foto: Euronews

CE CREDETI?

494 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Ecologizare în Masivul Piatra Craiului, de Ziua Pământului

Raport ONU Impactul schimbările climatice asupra sănătății muncitorilor