in

Economia circulară: noua lege privind bateriile

Săptămâna aceasta intră în vigoare o nouă lege care asigură colectarea, reutilizarea și reciclarea bateriilor în Europa. Noul regulament privind bateriile va garanta că, în viitor, acestea vor avea o amprentă de carbon redusă. De asemenea, ele vor utiliza un număr minim de substanțe nocive, având nevoie de mai puține materii prime provenite din țări non-UE. Bateriile vor fi colectate, reutilizate și reciclate în mare măsură în Europa. Acest lucru va sprijini trecerea la o economie circulară.

În linie cu ambițiile Pactului verde european, acesta este primul act legislativ european cu o abordare bazată pe întregul ciclu de viață. Astfel, aprovizionarea, fabricarea, utilizarea și reciclarea sunt abordate într-o singură lege.

Bateriile sunt o tehnologie cheie pentru a conduce tranziția ecologică și pentru a contribui la neutralitatea climatică până în 2050. Astfel, începând din 2025, regulamentul va introduce treptat o serie de cerințe. Acestea se vor axa pe clase de performanță și limite maxime pentru amprenta de carbon a bateriilor.

Regulamentul va garanta că bateriile introduse pe piața unică vor putea conține o cantitate limitată de substanțe nocive, care sunt necesare. Substanțele de interes utilizate în baterii vor fi revizuite periodic.

Citește articolul integral pe site-ul oficial al Comisiei Europene.

Pentru mai multe articole de acest gen, accesați rubrica EUROPA.

Sursă foto: Comisia Europeană/Getty Images

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

12 august, Perseidele

În Europa, trenurile încep să concureze avionul