in ,

Brașov – Începe Alpin Film Festival

De astăzi, începe la Braşov ediţia cu numărul 8 a festivalului internațional de film montan – Alpin Film Festival, unicul eveniment cinematografic autohton dedicat culturii şi civilizaţiei montane.

Organizat în perioda 5-10 septembrie la Braşov, Predeal şi Râşnov, acesta a debutat cu un eveniment excepţional: proiecţia, în avanpremieră, a fillmului Castelul Crăiţei, regizat de Liviu Mărghidan, care va fi distribuit în sălile de cinema din România în această toamnă. 

Competiţia include peste 40 de filme, documentare şi scurt metraje care au ca temă muntele. Este vorba despre filme premiate la marile festivaluri internaţionale de film din întreaga lume, dar şi filme româneşti aşteptate de publicul din România.

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta şi Piaţa Brassai (proiecţie în aer liber). Accesul la toate evenimentele incluse în programul Alpin Film Festival este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Tot la Brașov, va fi vernisată expoziția Stelă a artistului italian Donato Savin, cu zeități de piatră din Valle d’Aosta, la Centrul Cultural Apollonia. Aceasta este organizată în parteneriat cu regiunea Valle  d’Aosta din Italia şi Muzeul Muntelui din Zakopane, Polonia, cu sprijinul Institutului Cultural Italian din România.

Finalul festivalului  va marca aniversarea a 20 de ani de la prima expediţie integral românească pe Everest (8.848 m).

Citește continuarea, pe Bună ziua, Brașov. Programul festivalului, pe alpinfilmfestival.ro.

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de Marilena Ion

100 de voluntari au strâns tone de deșeuri de pe malul Bicazului

MINISTERUL MEDIULUI: Raportul privind speciile invazive,  adoptat