in

Un tânăr din Buzău îi motivează pe elevi să colecteze separat deșeurile

O gestionare mai bună a deșeurilor, pentru un mediu mai curat! Este, pe scurt, ideea unui elev de 14 ani, din Buzău, câștigătoare a programului demarat de autoritățile locale.

David Noapteș, un elev al Colegiului Pedagogic din Buzău, s-a înscris în Programul de Bugetare Participativă cu acest proiect prin care speră să schimbe ceva în comportamentul celorlalți.

Proiectul lui David, care propune cumpărarea de dispozitive smart care vor fi  interconectate cu o aplicație pe telefon, astfel încât pentru fiecare obiect reciclat să acumulezi puncte, a obținut cele mai multe voturi.

„Am observat că fiecare elev are cel putin un obiect de reciclat  pe zi, și că toate acestea ajung în coșurile de gunoi din clasă. Prin această metodă de reciclare,vom scuti și personalul ce se ocupă de curățenia în școli de anumite sarcini”, spune David.

Elevii care reciclează orice tip de deșeu vor fi astfel recompensați pe baza punctelor strânse. Tânărul initiator vine și cu idei referitoare la eventualele premii. Micii reciclatori ar putea primi diverse obiecte, sau chiar bilete la film sau la competiții sportive.

Mai mult, tinerii care vor recicla cele mai multe deșeuri ar putea fi ajutați și la școală, să își mărească notele sau să scape de o evaluare când nu sunt pregătiți.

Primarul Constantin Toma anunță că proiectul de reciclare va fi implementat la nivelul școlii lui David, iar dacă se va dovedi de succes, va fi extins și la altele din oraș.

Celelalte două proiecte câștigătoare se referă la crearea unor circuite pentru sprijinirea persoanelor defavorizate.

Sursa: sansanews.ro. Credit foto: Reporter buzoian.

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de Marilena Ion

Franța: Reduceri pentru cei care își repară și retușează hainele și încălțămintea

VIDEO Zimbru la baie