in

SGR – Prima stație de stocare și numărare a ambalajelor, inaugurată la Bonțida

Prima stație de stocare și numărare a ambalajelor colectate prin Sistemul Garanție Returnare, a fost inaugurată la Bonțida, în județul Cluj.

„Știu cât de mult s-a muncit în ultimele luni, în ultimii ani. S-a muncit pe brânci pentru ca astăzi să putem fi aici, la Cluj, la Bonțida, unde inaugurăm în sfârșit primul centru de sortare și de numărare al SGR, a afirmat ministrul Mediului, la inaugurarea centrului regional al RetuRO SGR de la Bonțida, județul Cluj:

Acesta  a mai menționat și faptul că în momentul în care oamenii returnează ambalajul, ei și-au încheiat misiunea. Din acel moment însă, începe o cursă contra cronometru pentru ca fiecare dintre cele 7 miliarde de PET-uri, de sticle sau de doze de aluminiu să ajungă acolo unde le este locul, respectiv în fabricile de reciclare, ăentru a genera locuri de muncă și investiții.

„Sistemul Garanție-Returnare este probabil primul parteneriat public-privat de succes și este cu siguranță cel mai mare astfel de parteneriat, a mai declarat Mircea Fechet. Pot să spun în numele MMAP că statul român și-a făcut datoria în ceea ce îl privește. Fabrica din fața mea este o dovadă că și partea privată și-a făcut datoria, iar principalul beneficiar al acestui sistem de garanție-returnare este, fără îndoială, cetățeanul.”

Românii sunt cei care vor beneficia cel mai mult de cel mai mare proiect de economie circulară, de management al deșeurilor în România în ultimii 30 de ani.

Citește mai multe: Primul Centru RetuRo, inaugurat la Cluj. Haideți în Hora reciclării!

Credit foto: Romania24.ro.

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de Marilena Ion

OMV Petrom achiziționează 50% din compania românească „Respiră Verde”

Pădurea educațională