in

50% dintre români au aderat la Sistemul de Garanție – Returnare

Peste 50% dintre consumatorii români intervievați au aderat până în prezent la Sistemul de Garanție – Returnare, conform unui studiu Kantar. Dintre aceștia, 25% returnează constant ambalajele SGR la punctele de returnare. 58% au returnat ambalaje SGR de cel puțin 3 ori până în prezent.

Studiul mai arată că peste 38% dintre persoanele care nu au participat încă la Sistemul de Garanție – Returnare intenționează să facă acest lucru în viitorul apropiat.

În ceea ce privește nivelul de notorietate al Sistemului de Garanție – Returnare în rândul populației, acesta este foarte ridicat, 96% dintre români cunoscând sistemul în prezent, în creștere față de noiembrie 2023, când acest procent era de 90%.

De asemenea, peste 70% dintre respondenți consideră Sistemul de Garanție – Returnare ca fiind cea mai bună soluție pentru colectarea și reciclarea ambalajelor.

Din datele companiei, peste 100 de milioane de ambalaje au fost returnate de către consumatori și peste 1 miliard de ambalaje a fost puse pe piață de către producători în această perioadă.

Studiul a fost realizat de Kantar în luna martie 2024, pe un eșantion de 600 de persoane la nivel național, cu vârste între 18-64 de ani.

Puteți citi articolul integral, accesând acest link.

Credit foto: Mintorul de Cluj

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

2,5 tone de deşeuri au fost colectate de pe un afluent al Mureşului

Comunitățile de energie din Spania