in

O misiune de a construi locuințe eficiente din punct de vedere energetic

Dr. Monica Ardeleanu, economist de mediu român, se află într-o misiune de a transforma locuințele și spațiile de locuit din lume în zone mai ecologice, cu ajutorul fondurilor UE și a 17 organizații partenere din întreaga Europă și din afara ei.

Munca lui Ardeleanu și a colegilor săi din cadrul proiectului SMARTER Finance for Families este de-a dreptul revoluționară. Aceștia au participat la un program de certificare ecologică și au încheiat parteneriate cu instituții financiare cu scopul de a proiecta locuințe care să respecte standarde de mediu ridicate, de a face orașele pregătite și mai rezistente la schimbările climatice și de a conduce tranziția către o planetă mai sigură și mai curată.

Ardeleanu este director de cercetare la Consiliul pentru Clădiri Verzi din România, care face parte dintr-un consorțiu de 17 parteneri format în principal din consilii de construcții verzi și bănci. Aceștia sunt răspândiți în întreaga Uniune și în afara acesteia – în Georgia, Bosnia și Herțegovina și Turcia, iar în prezent inițiativa se extinde chiar și în țări precum Indonezia, Columbia, Brazilia și Zambia.

Citește articolul integral la următorul link.

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

15 mai – Ziua Națională a Bujorului

Atlasul european de mediu și sănătate este live – acum puteți să vă verificați locația