in

Ziua Internațională a Mediului – Alege Asumat

Tu de câte ori ai refolosit PETul ca stropitoare pentru flori?

Alege Asumat un oraș curat este o campanie BAT România realizată cu gândul la toți cei ce nu au aruncat, ci au refolosit cel puțin o dată în viață o caserolă, au transformat un PET în stropitoare sau un borcan în vază.

„Fiecare zi, ne spune actrița Oana Pellea, este un bun prilej să ne amintim de bunele obiceiuri de a recicla și reutiliza, pe care de fapt le știm deja demult. Îmi aminteam de curând cum era mai demult, când nu ne permiteam să fim atât de risipitori și neatenți cu lucrurile din jurul nostru.

Orice sticlă era refolosită, orice borcan avea o viață lungă și se împrietenea cu dulcețuri sau castraveți murați. Orice ziar avea mai multe vieți: îl citeam, îl comentam, apoi era mutat la țară la împachetat legume. Înainte să aud de reciclare sau reutilizare, eu știam că așa se trăiește. Și că lucrurile sunt valoroase și că trebuie folosite de mai multe ori, nu abandonate.

Uităm să ne amintim lucruri pe care, de fapt, le știm deja. Avem în noi mai multe obiceiuri bune decât credem și le-am învățat demult, de acasă, de la cei mai înțelepți din familie, care știau cu mult înaintea vremurilor să reutilizeze, să protejeze, să conserve în loc să arunce.

Eu mă uit la un pet nu ca la un deșeu pentru gropile orașului, ci ca la o viitoare stropitoare. Să învățăm, deci de la cei care erau maeștri în sustenabilitate înainte ca noi să cunoaștem acest cuvânt. Viitorul este unul singur, suma alegerilor pe care le facem zi de zi”, mai spune actrița.  

Mai multe despre campanie, aici.

 

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de Marilena Ion

Expoziție: „Cerul în mai multe lungimi de undă”

Pădure verticală cu 10.000 de plante și copaci