in

Cum curățăm fructele și legumele de pesticide

huffingtonpost.com

Resturi de nisip sau pământ, insecte, tot felul de urme de ciuperci – acestea nu sunt singurele de care vrem să scăpăm atunci când spălăm temeinic legumele și fructele.

De fapt, cea mai mare problemă sunt pesticidele.

Pentru îndepărtarea acestora, aparent avem la îndemână tot felul de soluții, de la unele chimice – spray sau detergent lichid până la altele naturale cum ar fi bicarbonat de sodiu sau oțet, foarte populare pe rețelele de socializare.

Huffingtonpost.com a apelat la experți pentru a afla cât de eficiente sunt aceste metode.

Răspunsul – surprinzător și neașteptat oarecum, dat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și de Food and Drug Administration este că apa de la robinet este cea mai bună soluție pentru a spăla fructele, legumele și toate verdețurile.

Potrivit FDA, legumele și fructele absorb detergenții, urme ale acestora rămânând chiar dacă sunt clătite temeinic. Nici lăsarea la înmuiat a fructelor sau legumelor nu este o idee bună, întrucât apa din recipient păstrează germenii și resturile de pesticide, în timp ce spălarea sub robinet le îndepărtează eficient.

CE CREDETI?

461 Points
Upvote Downvote

Scris de Marilena Ion

Tonele de cupru care zac în echipamentele electrice vechi

Peșterile glaciare din Slovenia se topesc vertiginos