in

Peste 2 milioane de copaci plantați în trei ani

Viitor Plus

Perdele de protecție, păduri urbane, plantări în zone din mediul rural și în spații în afara localităților – toate acestea fac parte din acțiuni incluse în cea mai mare campanie de împăduriri din România.

Campania România plantează pentru mâine și-a propus ca în perioada 2020-2023 să planteze 2.000.000 de copaci. Chiar dacă acest număr a fost depășit în 2022, campania continuă și anul acesta, implicând zeci de comunități și mii de voluntari.

Cele mai multe acțiuni au avut loc în localități din Dolj și Constanța, zone secetoase, cu terenuri degadate, aflate în pericol de deșertificare.

La începutul iernii, sunt programate două acțiuni de plantare, una la Techirghiol, cealaltă la Hârșova. Astfel, pe 2 decembrie, au fost plantați peste 100 de arbori ornamentali, în alveolele Bulevardului Victoriei din Techirghiol, în cadrul unei acțiuni organizate de primărie și Asociația Pădurea Copiilor.  

Pe 9 decembrie, Viitor Plus, prin programul Adoptă un Copac, programul de împădurire al asociației, invită voluntarii să se înscrie la acțiune completând  formularul online.

Acțiunea va începe la ora 09:00 și va avea loc pe Strada Vadului, la Hârșova, în Zona Portului de la Dunăre.

Programul România Plantează pentru Mâine este sprijinit de OMV Petrom și desfășurat în parteneriat cu 6 organizații neguvernamentale de mediu.

Credit foto: Viitor Plus

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de Marilena Ion

Prima pădure din nisipurle Olteniei, plantată prin PNRR

Lecții despre păduri și importanța acestora