in

Pădurile urbane miniaturale

În condițiile în care tot mai mulți oameni se mută în orașe, acestea au nevoie de spații verzi integrate în infrastructura lor, pentru  a asigura un aer cât mai curat.

Conceptul de pădure urbană se referă la spații care pot avea forme și dimensiuni diferite. Zonele cu verdeață, copacii și vegetația de pe marginea drumului, grădinile din jurul locuințelor private – toate acestea nu sunt special amenajate, însă au un rol esențial în a contribui la un stil de viață mai sănătos.

Ce au diferit aceste păduri urbane este faptul că propun o abordare diferită a spațiilor verzi dintr-un oraș, nu doar plantarea unui gazon și a câtorva arbuști într-un ansamblu rezidențial.

Mai mulți copaci, mai multă vegetație și mai diversă, acestea sunt cele mai importante caracteristici  ale unei păduri urbane.

Conceptul pădurilor miniaturale urbane a fost introdus la noi în 2021 în cadrul campaniei România plantează pentru mâine.

În trei ani de zile, mii de voluntari au plantat păduri urbane miniaturale în 20 de orașe din țară, printre care: Ploiești, Moinești, București, Giurgiu, Buftea și Urziceni.

Datorită acestora, locuitorii zonelor vecine pădurilor miniaturale se vor bucura de un aer mai bun și de un nivel mai scăzut al zgmotului.

Credit foto: Observatorul Prahovean.

Citește mai multe, aici.

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de Marilena Ion

Găinușa de alun a reapărut în Bucegi

Transapuseana, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri