Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de lege privind diminuarea risipei alimentare. Prezentul proiect vizează amendarea cadrului juridic în domeniul risipei alimentare prin introducerea caracterului obligatoriu pentru toți operatorii din sectorul agroalimentar de a întreprinde măsuri de prevenire a risipei alimentare. Acest lucru este menit să ajute la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă asumate, la nivel european şi internațional, de către România.
Proiectul de act normativ are în vedere următoarele aspecte:
– sporirea gradului de conștientizare și responsabilizare a operatorilor economici pentru a se implica în lupta împotriva risipei alimentare;
– creșterea cantității de alimente ce fac obiectul donării;
– elaborarea Strategiei naționale pentru prevenirea și reducerea risipei alimentare;
– asigurarea unei gestionări și monitorizări eficiente a măsurilor de prevenire și reducere a risipei alimentare, prin crearea Platformei naționale pentru prevenirea şi reducerea risipei alimentare.
Pentru mai multe informații, articolul integral poate fi accesat pe pagina Green Report.
Credit foto: Lomi