in

Geocaching, Pe drumul vulcanilor

Pentru al doilea an consecutiv, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului a devenit, timp de trei zile, spațiu de joacă pentru pasionații de geocaching din toată țara.

Participanții, printre care cel mai vechi și cel mai activ geocacher român, au pornit în căutarea cutiilor creative, numite geocache, create special pentru evenimentul „Geocaching în Geoparc – Pe drumul vulcanilor”.

Este vorba despre un joc desfășurat în întreaga lume, pe care îl pot juca și adulții și copii, deopotrivă.

Jocul constă în căutarea, cu ajutorul GPS-ului şi a unor aplicaţii pe smart mobil, a geocache-urilor care conțin o bucățică de hârtie sau logbook. Cel care descoperă geocashe-ul, trebuie să treacă pe bucățica de hârtie data și userul său de jucător.

Descoperirea cutiilor se face cu ajutorul unei aplicații, aflată în legătură cu o platformă online. O componentă a jocului este EarthCache. În acest caz, pe platforma online sunt publicate coordonatele, iar jucătorii care ajung acolo vor participa aici la o scurtă lecție de geologie.

Frumusețea jocului, spune unul dintre participanți, este faptul că obiectele, cutiile – sunt reale, iar jucătorul trebuie să le găsească. Nu e doar ceva virtual. Cutille sunt descrise, și citind despre ele, afli ceva nou despre lumea care te înconjoară sau despre obiective culturale”, mai spune acesta.

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului are statut de sit UNESCO. Geoparcul este un teritoriu cu valori naturale şi culturale  care propune o călătorie în timp, în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului.

Acesta include resturi geologice, ecologice, arheologice. Dinozaurii descoperiţiî n Ţara Hațegului sunt unici în lume, importanța științificăși atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și pui de dinozauri.

Descoperă casele geoparcului, trasee și alte activități.

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de Marilena Ion

Giurgiu impune distanțe minime pentru activitățile generatoare de poluare

100 de voluntari au strâns tone de deșeuri de pe malul Bicazului