in

Elveția: E nevoie de mai multe cercetări privind intenția de modificare a radiației solare

Elveția a inițiat o dezbatere globală pentru a stabili dacă „riscurile, beneficiile și incertitudinile” legate de reducerea intensității soarelui ar trebui să fie studiate de un grup de experți al Națiunilor Unite.

Aceasta propune ca organismul mondial să adune mai multe informații despre cercetările în curs de desfășurare în domeniul geoingineriei solare și să înființeze un grup consultativ care ar putea sugera opțiuni viitoare pentru această abordare controversată și netestată de reducere a încălzirii globale.

Potrivit specialiștilor elvețieni, abordarea ar putea avea implicații majore asupra aprovizionării cu alimente, biodiversității, inegalității și securității globale.

Propunerea elvețiană, prezentată la Adunarea Națiunilor Unite pentru mediu care începe săptămâna viitoare la Nairobi, se concentrează pe modificarea radiației solare (SRM).

Modificarea radiației solare presupune imitarea efectului unei mari erupții vulcanice prin umplerea atmosferei cu particule de dioxid de sulf care reflectă o parte din căldura și lumina soarelui înapoi în spațiu, specifică The Guardian.

Credit foto: solargeoeng.org

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de Marilena Ion

40.000 de tone de deşeuri electronice au fost colectate anul trecut

Este posibilă o alimentație sustenabilă?