in

Geoparcul Ținutul Buzăului deschide un nou centru de vizitare dedicat trovanților

trovanți trovanților
Sursă foto: Ținutul Buzăului

Formarea Trovanților de la Ulmet și Ciupercile de la Odăile pot fi descoperite prin intermediul realității augmentate, grație unui centru de vizitare interactiv deschis la Bozioru de către Geoparcul UNESCO „Ținutul Buzăului”, în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Buzău.

Centrul de Vizitare „Povestea Trovanților” este dedicat istoriei geologice și culturale a zonei, iar turiștii au șansa de a afla câteva dintre secretele formării trovanților, pietrele misterioase care anual atrag mii de persoane, explorând totodată o deltă preistorică și fauna din urmă cu 12 milioane de ani. Punctul de vizitare se află în satul Bozioru, aproape de Trovanții de la Ulmet, de așezările rupestre de la Nucu și de Ciupercile de la Odăile.

„Înăuntru, vizitatorii păşesc într-un univers interactiv, unde realitatea augmentată îi poartă într-o călătorie în timp. În prima sală, ‘Povestea Trovanţilor’ prinde viaţă printr-un joc de tip ‘schimb de roluri’: vizitatorii ‘vorbesc’ cu şase trovanţi şi sunt ghidaţi într-o aventură de milioane de ani, descoperind Delta preistorică a Buzăului, formarea trovanţilor, retragerea mării şi ridicarea munţilor (…) A doua sală găzduieşte reconstrucţii ale animalelor preistorice care populau Delta Boziorului acum 12 milioane de ani: strămoşi ai girafelor, rinoceri preistorici, elefanţi, maimuţe dispărute şi chiar strămoşul ursului, prezentat într-o formă inedită. Realitatea augmentată completează experienţa, aducând la viaţă aceste specii fascinante”, informează Geoparcul UNESCO.

Centrul de vizitare este deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 17:00.

Punctul de vizitare a fost amenajat în clădirea fostului centru de informare turistică ce a găzduit Muzeul Formelor, un spaţiu care a fost închis de-a lungul mai multor ani.

„Ţinutul Buzăului” este membru al unei reţele internaţionale din care fac parte circa 230 de teritorii din toată lumea, care pun accentul pe educaţie, cercetare, turism şi dezvoltare economică în armonie cu mediul, dar şi pe promovarea istoriei.

Citește mai multe AICI.

CE CREDETI?

50 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

deșeuri

Peste 180 de saci de deșeuri strânşi într-o acţiune de ecologizare pe Lacul Siriu

pisica sălbatică

Imagini superbe cu o pisică sălbatică în Ocolul Silvic Dorna Candrenilor