in

Analiză CNN: 5 sfaturi pentru viața în era plasticului

Sursă: CNN/Svetlozar Hristov/iStockphoto/Getty Images

Trăim cu adevărat în era plasticului, scrie CNN. Fie că este vorba de aprovizionarea noastră cu alimente și de modul în care acestea sunt ambalate, de locuințele, mobilierul și îmbrăcămintea noastră sau chiar de mediul înconjurător, aproape că nu există mod de a evita plasticul.

Deși plasticul ne ușurează viața în nenumărate feluri – vă puteți imagina viața fără pantofi, calculatoare sau mașini? – nu se poate nega nici faptul că plasticul sufocă mediul înconjurător. Iar liderii nu se pot pune de acord asupra modului în care să îmblânzească acest monstru pe care l-am creat.

De asemenea, materialele plastice ne afectează sănătatea în moduri pe care abia începem să le înțelegem.

Microplasticele și nanoplasticele – bucăți incredibil de mici de plastic care se desprind și se împrăștie din produsele mai mari – au ajuns în multe dintre țesuturile corpului nostru, inclusiv în creier, organele de reproducere (atât la bărbați, cât și la femei) și sistemul cardiovascular.

„Este mult mai răspândit decât pare”, a declarat recent Dr. Leonardo Trasande, director al pediatriei mediului și vicepreședinte pentru cercetare pediatrică la Facultatea de Medicină a Universității din New York. „Mâncăm o mulțime de plastic. Inhalăm o mulțime de plastic” sub formă de praf, a spus Trasande. „Folosim la propriu produse cosmetice care se resorb în corpul nostru… Am ajuns să acceptăm plasticul ca fiind normal. Și nu este normal”.

Nu doar plasticul în sine face ravagii în corpul uman, despre care Trasande spune că provoacă iritații și inflamații. El este îngrijorat și de ceea ce se află în plastic.

Ce puteți face pentru a vă reduce expunerea la microplastice și nanoplastice? Trasande are aceste cinci sfaturi.

  1. Evitați conservele de alimente
  2. Păstrați recipientele de plastic departe de căldură, detergenți agresivi
  3. Evitați materialele plastice ștampilate cu 3, 6 și 7 (Verificați numărul mic de reciclare de pe sticlă sau recipient pentru a afla cu ce tip de plastic aveți de-a face.)
  4. Alegeți ustensilele de gătit potrivite (Folosiți oale și tigăi din oțel inoxidabil sau fontă în loc de cele antiaderente)
  5. Evitați răspândirea vălătucilor de praf

Citește articolul integral aici.

CE CREDETI?

275 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Expoziție de fluturi vii la Muzeul Antipa din Capitală

Un acvariu din Slovenia, gardian al biodiversității Mării Adriatice