in

2023, anul cel mai secetos pentru râurile lumii

Sursă foto: The Associated Press/Jess Roberson

Agenția meteorologică a ONU raportează că 2023 a fost cel mai secetos an din ultimele peste trei decenii pentru râurile lumii, în condițiile în care creșterea termică fără precedent a contribuit la secarea fluxurilor de apă și la secete prelungite în unele locuri.

De asemenea, Organizația Meteorologică Mondială (OMM) afirmă că ghețarii care alimentează râurile din multe țări au suferit cea mai mare pierdere din ultimele cinci decenii, avertizând că topirea gheții poate amenința pe termen lung securitatea apei pentru milioane de oameni la nivel global, potrivit The Associated Press.

Agenția meteorologică, citând cifrele furnizate de UN Water, afirmă că aproximativ 3,6 miliarde de oameni nu au acces la apă timp de cel puțin o lună pe an – și se preconizează că această cifră va crește la 5 miliarde până în 2050. OMM afirmă că 70% din toată apa pe care oamenii o extrag din sistemele hidrologice este utilizată în agricultură.

Lumea s-a confruntat în 2023 cu cel mai cald an înregistrat vreodată, iar vara acestui an a fost, de asemenea, cea mai caldă vară din istorie – ridicând semnale de alarmă pentru un posibil nou record anual în 2024.

CE CREDETI?

295 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Tiziano Fratus, Manualul căutătorului de copaci

Aproape 70% din plasticul colectat nu este reciclat, ci ars