in

Ciorile pot număra până la patru – studiu

Sursă foto: CNN/Getty Images

Poate că termenul „creier de pasăre” nu este o insultă până la urmă – ciorile, păsări urbane foarte răspândite, pot număra vocal până la patru, relatează CNN.

Potrivit unui nou studiu, condus de o echipă de cercetători din cadrul laboratorului de fiziologie animală al Universității Tübingen din Germania, aceste creaturi curioase nu numai că pot număra, dar pot și potrivi numărul de strigăte pe care le fac atunci când li se arată o cifră.

Modul în care păsările recunosc și reacționează la numere este similar cu un proces pe care îl folosim noi, oamenii, atât pentru a învăța să numărăm când suntem mici, cât și pentru a recunoaște rapid câte obiecte avem în față. Descoperirile, publicate recent în revista Science, aprofundează înțelegerea noastră din ce în ce mai profundă despre inteligența ciorilor.

În regnul animal, număratul nu este limitat la ciori. Cimpanzeii au fost învățați să numere în ordine numerică și să înțeleagă valoarea numerelor, la fel ca niște copii mici. În încercarea de a-și cuceri partenerele, unii masculi de broască socotesc numărul de strigăte ale masculilor concurenți pentru a egala sau chiar depăși cifra respectivă atunci când le vine rândul să cânte unei femele. Oamenii de știință au teoretizat chiar că furnicile își refac traseul către colonii numărându-și pașii, deși metoda nu este întotdeauna exactă.

Credit foto: CNN

CE CREDETI?

500 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

Calitatea aerului în UE e mai bună; poluarea rămâne o problemă

UE lansează o copie digitală a Pamântului