in

Te simți stresat? Florile de primăvară sunt terapia de care nu știai că ai nevoie

florile de primăvară Giverny
Sursă foto: Pixabay

Te simți stresat? Încearcă florile.

Experții au afirmat de mult timp că expunerea la natură ne poate îmbunătăți starea de bine. Studiile au susținut puterea ecopsihologiei, arătând cum chiar și scurte momente în natură – de la o plimbare într-un parc urban la un pelerinaj pentru a vedea clopoțeii albaștri – vă pot stimula starea de spirit, vă pot ajuta să vă simțiți mai concentrați și mai empatici și chiar pot reduce tensiunea arterială.

Fie că este vorba de parfumul crinilor, de nuanțele liniștitoare ale glicinelor suspendate sau de simpla plăcere de a observa primii maci din sezon, florile sunt bune pentru tine.

Iar primăvara în Europa ar putea fi cel mai bun moment și loc pentru a le admira.

Pășiți într-un tablou viu în grădina lui Monet

În Franța, micul sat Giverny este o necesitate pentru oricine și-a dorit vreodată să pășească într-un tablou. Claude Monet și-a proiectat în 1883 grădina devenită faimoasă ca o pânză vie la care să se poată întoarce an după an. Chiar și 150 de ani mai târziu, aceasta este încă plină de viață.

Primăvara, grădina lui Monet explodează de maci, bujori și iriși pe care i-a imortalizat în lucrările sale impresioniste. În centrul ei se află iazul cu crini, cu podul japonez acoperit cu glicină – în plină înflorire în luna mai – care apare în cele mai emblematice lucrări ale sale.

Găzduită de Fundația Claude Monet, grădina este deschisă de la 1 aprilie la 1 noiembrie. Perioada de înflorire maximă este din aprilie până în iunie, dar acesta este un loc pe care îl puteți vizita în orice anotimp pentru a vă reconecta cu natura.

Mania lalelelor în Țările de Jos

La aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Amsterdam, grădinile Keukenhof sunt un spectacol al culorilor de primăvară și una dintre cele mai renumite destinații florale din Europa.

Dezvoltat ca o expoziție florală uriașă în 1949, parcul prezintă aproximativ șapte milioane de bulbi înfloriți pe 32 de hectare, inclusiv peste 800 de varietăți de lalele – cea mai faimoasă floare a țării – alături de narcise, orhidee, zambile și crini.

Macii din Toscana dau foc dealurilor

Pe măsură ce Italia iese din iarnă, Toscana își organizează propriul spectacol natural.

Din aprilie până în mai, maci sălbatici apar între rândurile de viță de vie și câmpurile de chirpici, vopsind peisajul în roșu aprins. Florile preferă locurile calde și uscate, ceea ce face ca situl Val D’Orcia, aflat în patrimoniul mondial UNESCO, să fie un loc ideal pentru a le găsi – ideal la un picnic sub un cer albastru de primăvară.

Citește articolul integral aici.

CE CREDETI?

74 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

foci focă

Acest nou centru din Țările de Jos tratează focile rănite

botanică

După aproape 200 de ani, o specie botanică rară a fost regăsită în Cheile Nerei