Ca dimensiune, Grădina Botanică din Craiova este a patra din țară, după cele din București, Iași, Cluj, dar asta este mai puțin inportant.
Interesant este modul în care este organizată. Grădina include un Sector Ornamental, aflat la intrare, cu plante bogate și înflorite pe tot parcursul perioadei de vegetație – un fel de „Bine ați venit!”, după care urmează:
- Sectorul Provinciile floristice ale României creează condiţii cât mai apropiate de cerinţele ecologice ale speciilor din diferite regiuni ale României. Pentru acest lucru, au fost amenajate, prin mari acumulări de pământ, micro- şi macrorelieful cu înălţimi cuprinse între 1,5 şi 30 de metri.
- Sectorul Sistematica plantelor este amplasat în partea centrală a Grădinii Botanice. Acesta include şi lacul ce găzduieşte, pe lângă plantele acvatice, şi diferite specii de păsări.
- Sectorul Provinciile floristice ale globului reunește mici grădini cu plante din următoarele zona mediteraneană, caucaziană, central asiatică, sud-est asiatic şi nord-americană.
- Sectorul Plante se împarte în şase secţii, specifice vegetației de pe lângă gospodăriile țărănești: cereale, legume, arbori, arbuşti, plante medicinale, vie şi pomi.
Mai multe, pe: discoverdolj.ro.