in

„Descoperă. Viața într-un râu”, eveniment organizat de Muzeul Antipa

viața într-un râu
Sursă foto: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

În luna mai 2025, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București continuă seria de ateliere „Descoperă viața sălbatică a României”, dedicate copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor.

A doua temă din această serie este despre „Viața într-un râu” și va avea loc luni, 19 mai 2025, între orele 15:00 și 16:30, în sala atelier a Muzeului.

Ce vom face în cadrul atelierului:

  • Vizită în muzeu: Participanții vor descoperi secțiunea din Muzeu dedicată mediului acvatic dulcicol, adevărate refugii pentru o diversitate de viețuitoare. Pe parcursul vizitei, vom folosi activități de tip treasure hunt pentru a identifica speciile de pești, amfibieni și păsări de apă care joacă un rol esențial în menținerea echilibrului acestor habitate acvatice.
  • Activitate practică: După explorarea muzeului vom asculta povestea special pregătită pentru atelier și vom continua activitatea de învățare cu partea practică în care participanții vor realiza un obiect de lucru manual, inspirat de poveste și animalele descoperite. Acest exercițiu va stimula creativitatea și va consolida cunoștințele despre adaptările speciilor la mediu.

Beneficii pentru participanți:

  • Învățare prin joacă: Atelierul este structurat într-un mod interactiv și distractiv, pentru a încuraja învățarea.
  • Dezvoltarea abilităților: Activitățile practice sprijină dezvoltarea motricității fine și a creativității.
  • Socializare: Participanții vor avea ocazia să interacționeze și să formeze noi prietenii într-un mediu sigur și incluziv.
  • Atmosferă muzicală: Muzica ambientală va contribui la o atmosferă relaxantă, favorabilă învățării.

Aceste ateliere sunt concepute pentru a stimula curiozitatea și explorarea, oferind tuturor participanților o experiență educativă accesibilă și plăcută.

Participarea la ateliere este gratuită, în limita a 10 locuri disponibile, cu înscrierea în prealabil, folosind formularul pentru înscriere: https://forms.gle/4orzS3pYAfXnG6zU8  

Pentru mai multe informații privind acest eveniment, vizitează pagina oficială a muzeului.

CE CREDETI?

144 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

berze barză

Județul cu 400 de cuiburi de berze, îndrăgite de localnici

foci focă

Acest nou centru din Țările de Jos tratează focile rănite