in

Cea mai mare pădure urbană din țară va fi amenajată la Tulcea

Sursă foto: Pixabay/G4Media

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, și primarul orașului Tulcea, Ștefan Ilie, au semnat marți contractul de finanțare pentru înființarea celei mai mari păduri urbane din țară. Banii provin din Planul Național de Redresare și Reziliență, scrie Radio România Actualități.

Proiectul vizează împăduirea a peste 60 de hectare de teren urban și are o valoare totală de aproape 6 milioane de euro.

„Pădurea urbană înseamnă anumite specii şi densităţi foarte mari, e un tip de pădure recent adusă în România, însă sunt convins că va fi dată ca exemplu de bună practică în curând. (…) Pădurea pe care o vom înfiinţa în municipiul Tulcea e cea mai mare ca suprafaţă din România”, a menţionat ministrul Mediului.

Acesta a precizat că apelul pentru depunerea proiectelor pentru finanţarea pădurilor urbane prin PNRR este în continuare deschis şi că până în prezent au mai fost depuse încă circa 30 de proiecte.

„Specificul unei păduri urbane este uşor diferit faţă de cel al unei păduri cu care suntem obişnuiţi. (…) Scopul ei nu e neapărat acela de recreere în mijlocul pădurii, ci mai degrabă de a asigura un plămân verde pentru oraşul în care a fost înfiinţată”, a spus Fechet.

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a declarat că împădurirea se va realiza pe o suprafaţă de 61,42 de hectare, în şapte zone din oraş.

CE CREDETI?

233 Points
Upvote Downvote

Scris de admin

„Plasticul viu”, care se autodistruge imediat ce este aruncat