Pe Lacul Tătaru din judeţul Brăila a fost identificată o specie nouă pentru avifauna din Romania – pescăruşul mediteranean. Larus audouinii este un pescăruş caracteristic ţărilor din jurul Mediteranei şi coastei nord-vestice a Africii. Acesta are ciocul roşu, picioarele gri-albăstrui şi spatele de un gri foarte deschis, scrie Societatea Ornitologică Română
La finalul a două zile de teren în timpul cărora a participat la amplasarea unor noi cuiburi artificiale pentru şoimii dunăreni, în drum spre casă, Ciprian Fântână de la Societatea Ornitologică Română (SOR) a identificat o specie nemaivăzută în România până acum.
„Larus audouinii” este un pescăruş caracteristic ţărilor din jurul Mediteranei şi coastei nord-vestice a Africii. Ca aproape toate celelalte specii de pescăruşi (peste 50), este întâlnit în zone acvatice, deşi preferă ţărmurile marine, şi se hrăneşte cu peşte. Aceste este însă şi omnivor oportunist (consumă orice materie organică găseşte – insecte, crustacee, plante etc.), potrivit SOR.
Pescăruşii sunt printre speciile cel mai dificil de identificat în teren. Dificultatea e dată de penajul foarte asemănător la specii diferite, de faptul că acesta diferă în funcţie de vârsta păsării şi de sezon, dar şi de variabilitatea foarte mare a penajului în cadrul aceleiaşi specii.
Credit foto: SOR
Pentru mai multe articole de acest tip, puteți accesa categoria „România”.